Biologiska mångfaldens dag

2002 utsåg FN den 22 maj till den internationella dagen för biologisk mångfald. Det är dagen då vi uppmärksammar och ökar medvetenheten om artrikedomens betydelse!

Att vi behöver naturen är väl inget som någon längre tvivlar på, oavsett vad vissa presidenter påstår. Att uppmärksamma det allra viktigaste i vår natur just idag är viktigare än någonsin. Och mycket görs redan. Särskilt bland våra ungdomar, de som kommer att ärva den här planeten. De har, tillsammans med Greta Thunberg i spetsen, förstått vad det handlar om. ”Flygskam” är ett begrepp som bereder ut sig i var och varannan stuga och allt fler väljer att skära ner på sina köttiga måltider för mer gröna alternativ på talriken.
I helgen vankas det EU-val och naturens framtid hänger i mångt och mycket på det stundande valresultatet. Men hur du än röstar och vad du än bestämmer dig för att göra för att fira vår natur denna dag, kan du ha i åtanke att vi behöver naturen varje dag, alla dagar på året. Och nu behöver den oss, mer än någonsin.
Passa på att ta en skogspromenad och njut av allt det vackra vi har omkring oss, rösta grönt, bygg ett insektshotell, laga vegetariskt, lämna bilen hemma eller något annat som gör naturen glad. Den kommer att tacka dig i slutändan!

Via den här länken kan du se en karta över alla aktiviteter som du kan delta i runt om i landet idag.

Här är min lista i Destinero över Sveriges alla nationalparker!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *